sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Tyhjä kannu pulputtaaHYVÄT   JA   MAHDOLLISET    VIHULAISENI
      Koska minä tulkitsin asian siten, että minulta on nyt sitten vitsien kirjoittaminen, ellei suorastaan kielletty, niin ei ainakaan pidetä suotavana ja siksi aionkin naurattaa teitä ihan vakavilla asioilla!

Mitenkään ottamatta mitään poliittista kantaa maamme asioihin, totean vain suuren osan asioistamme olevan lähinnä sieltä ruokaputken jälkimmäisestä päästä.
Yhteishenkeä tuskin enää löytyy paljon muusta kuin toistemme mollaamisesta.
Lähes jokaisella on vain oma etu tärkeintä, eikä kaihdeta minkäänlaisia keinoja siihen pääsemisestä!

Monista ihan lakiasteelle viedyistä päätöksistä puuttuu se (maalais)järki!
Vai mitä itse tuumailette muutaman sentin tai peräti muutaman kymmenen sentin ”parannuksista” jo ennestään ankeisiin oloihin.
Verottajan vietyä vielä siitä osansa, on lopputuloksena kuitenkin yhä entistä pienempi summa jokapäiväiseen elämiseen.

Entä sitten tuo KELA?  Se toimii kuin verikoira valvoen, ettei kukaan työtön tai eläkeläinen pääse vaan vahingossakaan parantamaan elinolosuhteitaan!
Jos jostakin on tulossa pientä lisää jokapäiväiseen, Kela kyllä kiireesti ottaa saman summan pois omista korvauksistaan, joten luvassa ei ole muuta kuin kitkerää paperisotaa, jonka voittaja on jo etukäteen selvillä!

Ja sitten tuo liikenne!
Joukkoliikenteen puolesta toitotetaan, mutta entistä enemmän lopetetaan/harvennetaan vuoroja.
Kiskoliikenteelläkin on vain ohjeelliset aikataulut ja harvoin niihinkään voi luottaa!
Tieverkostomme, ellei jää kokonaan hoitamatta, on ainakin perin huonosti hoidettua.
Nyt jo puhutaan päällystettyjen teiden palauttamisesta sorapintaisiksi.
Tätä ei taida tapahtua edes tuossa suuressa naapurissamme!
Siispä liikkumistarpeemme on olosuhteiden pakosta hoidettava entistä enemmän yksityisautoilla!
Jotta siitäkin tehtäisiin mahdollisimman vaikeaa, tuotetaan (melkein pakolla) useisiin autoihin sopimatonta polttoainetta ja sitäkin sikahinnoin. Eikä kaikki hinta suinkaan johdu noista Gadafin toilailuista, leijonan osuus on meidän omalla ”leijonallamme”!

No, ei kait tuo kaikki kuitenkaan ole aivan tuulesta temmattua. Autokorjaamomme saavat runsaasti hyvin palkattua työtä korjatessaan huonojen teiden särkemiä autoja ja sopimattoman polttoaineen särkemiä moottoreita.
Vahinko vaan ettei tuostakaan jää kotimaahan paljon muuta kuin tuo työn osuus. Kaikki varaosat ja suuri osa tiedoistakin on ostettava ulkomailta!

Ja koska olemme niitä hyvin toimeentulevia EU-kansalaisia, otamme ulkomailta suuresti velkaa ja lainaamme (lue: lahjoitamme) ne muille EU- maille, jotka ovat jo omin toimenpitein onnistuneet ajamaan itsensä umpikujaan. Käytetään tästä toimenpiteestä sitten mitä termiä hyvänsä halutaan. Omien kansalaistemme hyvinvoinnista ei ole niin väliä!


Nyt en uskalla teitä tällä kertaa enempää naurattaa etten vaan joudu syytteeseen esim. nauruun kuolemisen edistämisestä.

Toipukaahan nyt tästä hetki, jos minua ei aivan heti lynkata, saatan taas joskus jatkaakin!

4 kommenttia:

 1. No just!

  Eihän tuo naurattanut yhtään! Päinvastoin!

  En lynkkaakaan kun ainakin osasta olen aivan samaa mieltä!

  Lisää odotellen!

  VastaaPoista
 2. Hyvä tavaton TK. Voithan sinä tänne kirjoittaa ihan mitä mielesi tekevi.Eihän tämä tai yleensäkään ikiomat blogit ole missään yhteydessä samakasaan, paitsi että ne on linkitetty luetteloon. Siksi en ihan ymmärrä sun vinoilua, ettet muka saisi kirjoittaa vitsejä (tänne) Tai pelkoasi, että sut lynkataan.

  Päiväniloja, jatkuilemisiin.

  VastaaPoista
 3. Itse asiassa Suomi sai tosi paljon apua esim. Ruotsista sota-aikana, apua sillä tavalla että esim. sotalapsia vietiin sinne, myös Tanskaan. Jos se ei aina ollutkaan hyvä asia, sitä ei tiedetty silloin. Tarkoitus oli hyvä ja apu tervetullutta.

  Työttömien Suomesta lähti ihmisiä sadoin tuhansin, noin 300 000, töihin Ruotsiin 60-luvulla ja vielä 70-luvullakin. Eli meitäkin on autettu tavalla jos toisellakin, kun on ollut kriisiaikoja. Suomi olisi ollut lirissä jos se porukka ei olisi lähtenyt Ruotsiin.

  Tietenkin sinne lähti myös seikkailunhaluista porukkaa, joka ei ollut työttömänä, esim. minä vuonna 1973, viimeisten joukossa. Siellä minä sain ilmaisen koulutuksen muutamalle eri ammattialalle, jota käytän hyväkseni kotonsuomessa, Suomen hyväksi. Maksan nimittäin veroja.

  Ihmisiä on muuttanut Suomesta myös muihin maihin suurin joukoin aikaisemmin, etupäässä Amerikkaan ja Australiaan, osa Kanadaankin. Heidätkin on siellä otettu vastaan, kun meillä täällä on mennyt huonosti.

  Saksakin osaltaan oli pelastamassa Suomea nälänhädältä sodan aikana, vaikka se onkin hävettävää tunnustaa tänä päivänä.

  Mielestäni pitää puhaltaa yhteen hiileen, auttaa sitä joka tarvitsee apua. Toinen asia on sitten miten sen tekee. Aina voi miettiä millä tavalla asioita on hoidettu ja millä tavalla ne pitäisi hoitaa.

  Kontrollin pitää olla tiukkaa, jos mennään tukemaan suurilla summilla eri valtioita, kuten nyt on tehty. Ei saa antaa tehdä mitä tahansa niillä rahoilla.

  Pitäisi periaatteessa olla sellainen systeemi kuin konkurssissa, että pesänhoitaja määrää - esim. Kreikan tapauksessa pesänhoitajana voisi olla EU. Eli Kreikka ei voisi itse määritellä mihin rahat käytetään vaan se olisi Eu:n "pesänhoitajien" tehtävä yhteistyössä Kreikan hallituksen kanssa.

  Minä pelkään sellaista ajatusta, että ei sallita mitään vierasta, eikä auteta vieraita. Kuulostaa melkein kansallissosialismilta joka on jo nostanut päätään todella vahvasti myös meillä Suomessa, ja on jo vahvana Tanskassa ja Ranskassa ja Ruotsissakin se valtaa alaa.

  No, tässähän tämä lounastauko meni mukavasti! :D

  VastaaPoista
 4. On tämä ihme saitti. Nytkin hukkasi taas kirjeeni sitä yrittäessäni lähettää!

  Kirjoittelen pian Laalille aivan yksityisesti!

  Odottelemisiin

  VastaaPoista